Over mij

Over mij

Hallo!

Mijn naam is Laura Grüntjes en ik ben 30 jaar. Na de middelbare school heb ik Sociaal Pedagogisch werk niveau 4 gestudeerd waar ik enorm veel over mezelf heb geleerd. In deze opleiding zat een half jaar onderwijs assistent waardoor ik ook daar een diploma voor kreeg. Ik wilde graag meer kennis over de ontwikkeling van kinderen, daarom ben ik de opleiding Hbo Pedagogiek gaan volgen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens deze opleiding heb ik mijn inlevingsvermogen en intuïtie optimaal ontwikkeld. Ik kwam erachter dat analyseren en observeren twee van mijn sterke kanten waren als pedagoog. Het gedrag van kinderen, met welke reden het kind bepaald gedrag laat zien in combinatie met hun ontwikkeling, vind ik erg interessant. Tijdens mijn verblijf in Zuid-Afrika ben ik er vooral achter gekomen dat aanvoelen een sterke eigenschap van mij was, doordat kinderen en ouders een andere taal spraken. Daar wilde ik meer mee gaan doen. Dat is mijn kracht.

“Kinderen zijn mijn tweede natuur.”

Nadat ik ben afgestudeerd heb ik 5,5 jaar gewerkt in een huis met verstandelijk gehandicapte twintigers met autisme en gedragsproblemen. Daar kwam ik erachter dat ik voor mezelf wilde beginnen, dus ben ik gaan nadenken hoe ik dat precies vorm wilde geven. Daarnaast werk ik in de kinderopvang als flex-medewerker en kom ik op allerlei verschillende locaties van een organisatie. Ook ben ik werkzaam in een gezin als pedagogisch gezinsbegeleider. Daar kijk ik niet alleen naar het kind, maar ook naar de positie van het kind in het gezin en hoe ik de andere gezinsleden kan ondersteunen. Daarbij ben ik vooral een luisterend oor. Zodoende kwam ik erachter dat ik graag deze kwaliteit nog verder wilde ontwikkelen en volgde ik de opleiding voor de Luisterkindmethode.
In januari 2020 startte ik mijn eigen bedrijf en behaalde ik mijn diploma als Luisterkindwerker. Een combinatie van de vaardigheden luisteren, analyseren, aanvoelen, intuïtie en kracht zorgde voor een naam en een plan: Verbloemde kracht.

“Dingen die bij je horen kosten geen energie.”
“Do what you love, love what you do.”