Over Mij

Coachtraject Verbloemde Kracht

Mijn naam is Laura Grüntjes en ik ben geboren op 19 oktober 1989. Het gezin waar ik opgroeide bestaat uit 4 personen. Mijn broertje noemt mij een liefdevolle vlinder: “Anderen willen jou, je kracht en ze hebben je heel hard nodig”. Het stukje hoog gevoeligheid (HSP) heb ik niet van vreemden. Mijn vader en mijn moeder weten wat het is en zijn er allebei mee gezegend. Mijn ouders zijn mijn belangrijkste basis. Mijn moeder dichtbij en mijn vader, als gids, vanuit de hemel.

 

Na de middelbare school heb ik Sociaal Pedagogisch werk niveau 4 gestudeerd waar ik enorm veel over mezelf heb geleerd. In deze opleiding had ik de mogelijkheid tot een half jaar onderwijsassistent inclusief diploma. Ik wilde graag meer kennis over de ontwikkeling van kinderen, daarom ben ik de opleiding Hbo Pedagogiek gaan volgen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik voelde dat ik meer in mijn mars had. Toen ik afstudeerde sprak ik al een wens uit voor een eigen bedrijf. Iets met empowerment, kracht en bloemen. Dat schreef ik op een blaadje en bewaarde dat ergens in een lade.

Tijdens de opleiding heb ik mijn inlevingsvermogen en intuïtie optimaal ontwikkeld. Ik kwam erachter dat analyseren en observeren twee van mijn sterke kanten waren als pedagoog. Het gedrag van kinderen, met welke reden het kind bepaald gedrag laat zien in combinatie met de ontwikkeling, vind ik erg interessant. Tijdens mijn (stage)verblijf in Zuid-Afrika ben ik er achter gekomen dat mijn gevoel een sterke eigenschap van mij was. Mede doordat kinderen en ouders een andere taal spraken. Dat is mijn kracht, mijn intuïtie, mijn gevoel.

Nadat ik ben afgestudeerd heb ik 6 jaar gewerkt in een huis met verstandelijk gehandicapten met autisme en gedragsproblemen. Daar kwam ik erachter dat ik voor mezelf wilde beginnen, dus ben ik gaan nadenken hoe ik dat precies vorm wilde geven. Inmiddels ben ik terug bij mijn oude werk als ZZP’er in een andere rol, namelijk coach. Daarnaast werk ik zo nu en dan in de kinderopvang als oproepkracht en kom ik op allerlei verschillende locaties. Jaren lang was ik werkzaam in een gezin als pedagogisch gezinsbegeleider. Daar keek ik niet alleen naar het kind, maar ook naar haar positie in het gezin en hoe ik de andere gezinsleden kon ondersteunen. Daarbij was ik vooral een luisterend oor en deed ik alles op gevoel. Gek genoeg wist ik gewoon wat ik moest doen, wat het goede was. Zodoende kwam ik erachter dat ik graag deze kwaliteit nog verder wilde ontwikkelen en volgde ik de opleiding over de Luisterkindmethode.

In januari 2020 startte ik mijn eigen bedrijf en behaalde ik mijn diploma als Luisterkindwerker. Een combinatie van de vaardigheden luisteren, analyseren, aanvoelen, intuïtie en kracht zorgde voor een naam en een plan: Verbloemde kracht. Precies wat er op het kaartje stond wat ik toen had geschreven.

“Dingen die bij je horen kosten geen energie.”

“Do what you love, love what you do.”

Verbloemde Kracht Geboortebegeleiding